Om mig

Jag lever ett underbart liv med min kära sambo Niklas och våran hund Doris & nu väntar vi vårat första barn!

lördag 31 januari 2009

Vet inte hur,men att det måste bara blir bra!

Vilken underbar dag jag har haft på jobbet idag! oj så kul det kan vara ibland!
Nu ska jag hem och göra mig klar och sedan invänta N och han ska göra sig klar sedan beger vi oss mot Älvsbyn där middag på Tresco väntar med hela släkten, ska försöka hinna förbi farmor B också hade vi tänkt!
Sen så måste vi till LIF och ge Ali mat och nu funderar ag på att ta dit Doris så att vi sover där...undran sa flundran,...annars får han följa med till Lillbro..


JAg vet inte hur, men bara att det måste gå!

fredag 30 januari 2009

Nu så

Nu så fick jag ett livs teckan av N som har vart i väg och kört skoter sen 9 nånting i morse, han steg upp strax efer 4 Torsda morgon och körde och hämtade skotern kom till piteå krin 14.00 och sedan skruvade han i den till 03,00 på natten kom hem soc for och körde kring 9-9,30 i morse och nu var dom på väg hem kl 17,00 så ungefär så mkt kommer jag få se av honom i framtiden skulle jag tro;P för vaken lär han absolut inte vara när jag kommer hem:P


Det kan vara fruktansvärt skönt att jobba vissa helger, för det är så lungt på jobber men man slipper det ständiga frågan, vad att göra i helgen?!
Nu ska vi musa i oss lite godis hära och se film=)

Naken i min säng,..

Naken i min säng,..just den låten sitter jag och nynna på nu,
Idag så for jag Julia Hanna och Tessan och lunchade, J& T var inte imponerade av våra bloggar stod alldeles för lite om sex och kläder tyckte dom, men eftersom jag då lever i mjukisar vem fan vill se dagens uotfit då?:P och har pökat med hör och häpna samma kille sen begynnelsens tid vem vill veta om våra 2 gånger på års "vilda" aktiviteter i halmen?:P..
tror jag måste porra upp mig någon kväll och se vilka höjder han kan ta mig till:P haha

Sedan så har ju lilla trollet vårat börjat löpa, ingen romantik höjare precis!
sen så tar hon ju inte upp det heller, såg nu när jag for på jobbet att jag måste skura hemma,äckligt!
Niklas som verkligen är allergisk för allt med blod gjorde att jag fick mig ett gott skratt i morse när han försökte lyfta upp D i nakcskinnet och skinnet ovanför rumpan bara för att ta så lite som möjligt i henne för att sedan sätta en filt under henne för hon låg på hans sida i sängen,..måste investera i ett löpskydd!
Sen är vi ju även hund vakt till en 14 år gammal(död) stövare som är super kåt på henne just nu ..inte kul å vara halv död och kåtast i världen!...hahaha

Jag har även hunnit shoppa lite i veckan jag å Emeli innvesterade mkt innvesterigar nu, vem försöker jag lura:P? .natt och dag och rengörnings medel sen köpte jag äntligen ett nytt solpuder och även en ny eyeliner i blå färg, mjukisbyxor leggings en scarfs och en kavaj , jag gillar verkligen det hära med kavaj, bara rulla upp ärmarna skit snyggt! även örhängen ett halsband till D och en reflexväst åt henne!
Dum som jag var köpte jag även 2 par leggings jeans men ska lämna tillbaka bägge 2 kännes inte bra!
Så nu ska jag stänga börsen för denna månad och ta och betala lite räkningar har jag tänkt för det han jag absolut inte gjort upptäkte jag,mina hela 1 st:)...skönt sa räven!

Jag han ju även investera lite förra veckan i bla 3t.shirtar en kläning en skjorta ett halsband och lite underkläder..tror inte det vart nå mera:P...inte bra detta!
men finns det någon bättra terapi än att förstöra pengar?=)
Niklas såg ju till att vi vart a 100000+ fattigare i går när han investerade i en ny skoter!:P
Lyx fällan here we come!

Sen på tal om blå korvkiosk så är jag ofantligt sugen på en kort page frilla nu med lång sido lugg, men är åt håvetet för snål för att ta ut löshåret redan nu!...+att mitt hinner ju bara bli längra ju längre jag har i löshåret och det kommer nog svida att klippa av det då:P

Nu ska ja jobbar för i kväll så hande jag tänkt fara hem och bara surra med min lilla man ofantligt vad mycket det kan finnas att prata om ibland!

onsdag 28 januari 2009

idag är en ny dag!

Idag är en ny dag,som alla andra dagar!

idag när jag slutade körde jag mot LIF och precis när jag satte mig i bilen så ringde hanna, så henne han jag surra med í 1h och 7 minuter=) vi han säga mycket jag han även köra hem ge D mat och äta frukost själv, även gå till mitt nya hus och lägga mig i soffan:)
sedan har jag legat dära tills Erik kom och hälsade på mig och sedan handlade jag inför middagen, som idag består av 2 rätter!

Snart kommer Emeli och då ska vi bubbla tror jag, vi ska även se en film och mysa på=)

Jag har även gett doris en oliv idag...även det äter hon!

tisdag 27 januari 2009

Tisdag

När jag slutade körde jag "hem" och gjorde varmchoklad och smörgåsar, sedan kom johanna och vi tog skotern och hämtade upp Mackan och Pontus sedan så begav vi oss på en liten skotertur vi hittade absolut inte alls dit vi skulle men vi stannade och fikade och oj så gott var choklad och smörgåsar är ute, sedan körde vi hem igen!...det visade sig att vi var 50 meter från dit vi skulle:P inte alltid så lätt!

Sen så har jag duchat och skjussat farmor och handlat inför middagen...äntligen får jag bruna bönor och fläsk....muuuumma!

Jag har även hunnit ringa ungdomsmot och det visade sig att från och med nu om man är över 20 år så får man inte gå dära längre utan då är det "riktiga" barnmorksemot man ska till sagt och gjort ringde jag dit och den tanten var inte trevlig jag sa att jag ska på en vanlig undersökning och förnya mitt recept för mina piller funkar inte...men det var inte bra för k...j.... hon på pekade 25 gånger att det bara fanns 2dagar i veckan och inga pengar till att folk bara ska springa dit och ta tid....VA?!? nej nje jag vart irri och sa till tant F.. att då skiter vi i det hära jag ska absolut inte ta upp din tid! men tillslut fick jag en tid på torsdag så it vet jag om det var så himmla svårt för henne!...i...

nu ska jag krypa upp under filten och sluta mina ögon ett tag!

Nytt liv

Vem försöker jag lura? jag klarar verkligen inte av dessa nyttiga hälsosamma liv!

Nej istället sitter jag och trycker i mig snask så vågen gör genomslag och byxorna inte går att stänga!...nej om jag ialla fall "bara" åt 0,5kg godis och skit per dag!





För att bli lite possitiv så ska jag hem nu och fara ut och köra skoter=)

söndag 25 januari 2009

Home

efter denna helg är det nu sängen som gäller är verkligen trött, får skriva mera i morgon!
Jobbar 8-12 i morgon sedan blir det att fara hem och packa för seadan flyttar jag till LIF där jag ska spendera min vecka och sedan ska vi bo dära till 10/2 sweeeet=)

torsdag 22 januari 2009

Ren nyfikenhet

Fick just ett samtal här till, jobbet av den bästa arbetskamraten som förmodligen finns!
satt just och skrv en sammanfattning utav det men jag kan säga att det hela slutade till bägges fördel!...underbart!

jag trodde att Piteå kommun hadde vart så elaka och gjort så man itne kunde gå på pixbox, men det visade sig att jag försökte på boxpix:P ..inte lätt!

Jo utav ren nyfikenhet går det att se vilka eller hur (lite)många som läser ens blogg?
jag vet att det gick att se på någon statistik på blogg.se men går det på blogger.com?
Jag brukar ju inte få några svar på mina otroligt viktiga frågor men jag är ju nyfiken så ?;P

gorilla!

Sen bara för att upplysa världen så mår jag fortfarande illa, inga spynigar men får inte i mig mat eller snus för den delen så tänk er själva tom på energi full i mens och ingen snus!
Fy vad livet kan vara tungt i bland!

I morgon slutar jag i alla fall kl 08,00 och då ska jag hem väcka liv i mina barn och packa ihop dom, hundmaten och även hämta våra skoterkläder och sedan måste väl jag och johanna och handla för att sedan fara hem och lasta skotern, vet fortfarande inte när vi kan fara...
Tyvärr så tror jag inte att det blir så många glas vin för mig som jag hoppats på, känns som att jag bara behöver ett för att vara knall och slockna på samma gång!

Do not like

Många blikar och ord som inte blir sagda,den dära oväntade tystnaden när folk inte vet vad att säga eller hur att byta samtals ämne, kan göra mig vansinnig den är ju så uppenbar!
Jag får rösta jag får köra bil jag får göra vad f** jag vill så jag kan tåla att höra dina/era ord!
Tjejer/kvinnor ja inklusive mig kan dra åt pipsvängen vi är så konflikt rädda,
vi ska göra alla andra nöjda än oss själva vi ska framför allt göra allt för killen för vännerna dom som ändå alltid kommer finnas kvar där som kan vi skita lite i för, hur är det vi säger... är dom riktiga kompisar så ska dom ju finnas kvar...?

Kvinnor är lustiga tänka sig att i onsdags när jag ringde klockan 07,30 och sade att jag inte kunde komma och jobba på natten 21,15
(dom flesta ringer mitt på dagen precis så man hinner få in någon vikarie)
så får jag dåligt samvete och tänkte skita i det och fara och jobba ändå för av någon anledning så känns det beroende på vem som svarar som om jag inte blir trodd, jag som då varit sjuk 3 gånger på 3år och då jobbade en natt med magsjuka och den andra gången med feber och förkylning...så vi ändrar det till just bara denna gång ( om jag nu inte glömt någon gång?)
för det första varför ska jag ens bry mig om dom tror mig?
jo för att det är dom som ska ringa ut mig senare på jobb och det är dom som ser till att jag får lön varje månad och kvinnor skvallrar som bara den så gör man dåligt från sig på ett ställe så tror jag att snabbt som attans skulle man snart inte ha något ställe kvar att jobbar på , jag vet det för det har nämligen hänt andra vikarier, inte mig men vad vet jag för allt sker bakom ryggen!
I fall jag skulle göra fel innom jobbet eller bara allmänt privat, ex med D så säg något, det finns sätt att säga allt, det är inte vad man säger men hur man säger det!

Ojojojjj, hormonerna hos Fru L är på gång hoppas jag själv lär mig av mitt adhd idag!
just idag har jag 1000tals sånna hära störnings moment på min skalle som jag bara vill skrika ut!

Magsjuka!

Måndagen spenderade jag först med att jobba och sedan bege mig till lillpite där jag vart ompysslad, jag och bettan tog en skön promenad och köpte hem karra till handbollen sedan gick vi över till Grannarna där vi såg idrottsgalan och D fick träna platsliggning trots mkt störnigar vilket var super bra!
Tisdagmorgon for vi till M & hälsade på vi gickut och gå, gick till farmor och fikade sedan for vi på vischan och lunchade, 16,00 började jag jobba och hela passet frös jag och var inte på G så när jag kom hem så spydde jag och sedan spydde jag hela natten, alltid annars när jag har haft magsjuka har jag bara spytt några gånger men nu spydde jag konstant, 1/2 dl vateten drack jag och allt kom upp sedan var det bara tomma spyningar tills jag fick i mig något intresant?:P
så kl 07.00 klädde jag på mig och tog Doris med mig till shell för att köpa Cola denna resa tog mig nästan 40 minuter jag hade ingen energi...trode nästan jag skulle dö:P
Under natten så han jag ha feber och mina drömmar var helt sjuka,vi åkte ubåt till stockholm med våran gamla klass och helt plötsligt körde vi varsinn och man kunde även flyga och köra dom som bil:P haha

Så L kom och hämtade Doris så hon fick vara i öjebyn och busa mendas jag sov bort hela onsdagen!
Idag var jag så less så jag gjorde mig klar och bara genom att duscha började jag svettas, sagt och gjort så tog vi oss på stan för att se lite folk och fikade vilket inte var det bästa för min mage kan jag tala om!
Nu nöter jag igenom alla bloggar som jag missat i veckan och väntar på att J ska ringa så vi får träffas och sedan ska jag jobba natt!

Senaste tiden har jag fått lyf´ta på mitt ögonbryn både en och två gånger men tro inte att jag ska gör det till en vana!

söndag 18 januari 2009

Besök

Efter jobbet for vi och handlade, vi tänkte prova på sushi men hade lite nödlösnings middag också, rostatbröd ägg ochcräk röra...en standard hos Ermebring/Lindkvist:P
Ialla fall sushin var inte våran grej men Doris:P...men jag har hört att man ska prova det flera gånger så skam den som ger sig...skulle dock vilja fara på en riktig sushi bar och prov smaka så man hittar det som passar en=)

Eftermiddagen så hade Niklas ett Idol uppträdande för mig,jag hoppas verkligen att det uppträdandet stannar hemma:P
Sedan for vi på kioskpiraten och köpte karra med jesse och hanna som sedan har tillbringat kvällen med oss så nu har vi varsin full karl medans jag å hanna mest har taggat upp inför nästa helg och skrivit handlarlista, så på Torsdag blir det handlig på Ica och systemet!

Nu är N upprörd över att jag bloggar, han gillar inte blogg livet men jens har nu erkännt att även han nöter igenom allas bloggar:P
Nu ska jag göra allt för att dessa grabbar ska ta och gå ut på kalles så jag får hoppa i säng=)!

lördag 17 januari 2009

Uppsagd,Upprörd!

Min kära sambo kom hem i går och sade att nu var dom uppsagda, finns inge jobb!.
självklart väntade han in i det sista för att berätta det för mig, känner han mig?;P
han vet ju att mina krokotårar kommer för ingenting men ack fick han inga denna gång!
Han var ju som vanligt cooolung över det hela medans jag hinenr se döden:P
En månads uppsägningstid och med deras stämplings uttdelnig var han inte alls orolig och han var absolut inte orolig att få tillbaka det eller få ett annat medans jag han kolla på mindre lägenheter se vårat drömmhus förflyttas långt bort..jag behöver verkligen han för att hålla mig ovanför vatten ytan!
Idag har vi varit förlovade i 8 månader och snart har vi varit tillsammans i 4 år, egentligen har vi redan varit det med offentligt 4 år:P

Min kärlek,igår fick jag den hära absoluta nykär pirret igen vi låg och bara mös i soffan och såg på en ny serie som N laddat ner och han skratttade oavbrutet i flera timmar!..jag vet absolut inget bättre än hans skratt det är det som verkligen kan få mig att få gåshud från tårna!
Jag vet inget bättre än våran lillafamilj!

fredag 16 januari 2009

Läsare

Efter att ha skrivit ett så fint blogg inläg för ett bra tag sedan om att jag gärna tackar och tar emot hjälp av någon vacker själ som vill förgylla min dag med att ge mig en vacker blogg, så har jag kommit fram till att ingen utav min 3(?) läsare tar sig an detta:P

så nu när jag jobbar och har så fullt upp...:P så tror jag ialla fall att jag ska göra det bästa utav situaionen och försöka själv så tack för det;P

3 ben

Läste just Angelicas blogg om att yambi endast använder dom nödvändigaste tassarna nu när det är kallt, det gör även D om hon fick så skulle hon gärna bli buren!
Imorse när jag var ute och rastade henne så lekte vi lite på baksidan av vårat hyreshus där det förrut har vart en byggarbetsplats och hon gjorde allt för att inte stöta i snön med tassarna samtidigt som hon sprang som omhon blivit stucken i baken, då tittade våran älskade granne ut från balkonen och sade att han trode hon hade fått något under tassarna för hon använder dom inte,...nej nej föräkrade jag honom om hon fryser bara om fötterna och vill ha skor:P
ee...fick jag tillbaka...det är våran kamp hund det!;P
ialla fall så var jag himla glad att jag just idag tog upp skiten hon la i väg för nu vet jag ju att dom har ögonen på oss, eller det har jag ju vetat hela tiden men hallå!...samma älskade människor som dök upp i tidningen för ett tag sedan!


Ja lusten efter hus försvinner verkligen inte sånna hära dagar!

Natten till i går sov jag i LIF och på mrgonen släppte jag bara ut D och lade mig i soffan efter hon kuttrat utanför dörren ett bra tag så släppte jag in henne, sedan när vi for och hälsade på TuvenVägen så gjorde vi samma med hundarna och hur underbart är det inte!..
man märker även hur ogfantligt bra hon trivs att bra springa ute och hitta på egna rackartyg och slippa gå i stan och höra min oror hela tiden samt det dära jäkla kopplet:P

Har jag skrivit att D har lärt sig hur man öppnar dörrar?..när jag tog med ehnne på toan för att jag skulle duscha så ser jag hur hon ställer sig upp och kämpar med att få hantaget i munnen, men ännu är hon för litenen och skönt är väl det sedan gjorde hon samma sak mot pojkrummet för där har vi hundmaten!....ajja baja vovvse gull!

sammarbete!

Igår kom min sambo hem glad i hågen och hade ritat ut exakt hur vi skulle bygga huset i hans skalle och han var säker på att den var den bästa planritningen och kanske till och med att vi skulle spara en korona om vi lyckades föja hans plan, krukset!
är att ingen utav oss kan rita eller förklara som man har bilden i skallen så det slutade med att jga vart lite sur och han då sur på mig:P.. hahah men sen idag då vi tänkt på det så ja kanske att vi hittat en lösnig som kan fungera, men då är det ju bara det att jag tycker det kommer bli väldens fulaste hus på utsidan,..vad är viktigast, att det blir snyggt ute? snyggt inne? billigt?:)

Sen idag när jag kom till jobbet var det fullshow hära, och det enda jag blir så förbannad på är att när man far runt som vikarie märker man vissa saker mer eller mindre och sammarbete är nog något som inte existerar på många ställen, alltid är det några som gör allt och några som skiter i vad som är betsämmt!
Jag blir så irriterad så bara för det så blir det vikarierna som får plocka upp bitarna och egentligen hur bra är det för de boende , deras trygghet faarsar samman om och om igen!

Nu ska jag snart börja med middagen sedan ska vi knata ner mot affären för att innhandla lite godis!=)

torsdag 15 januari 2009

Good to know

APPELLKLASS
LINFÖRIGHET
Kommando: "Fot"
Hunden, som föres i fritt hängande koppel, ska villigt följa föraren, gående
på dennes vänstra sida med huvudet eller bogen i jämnhöjd med förarens
knä. Linförighet ska prövas i olika gångarter (vanlig marschtakt och
språngmarsch) och i samband med vändningar. Då föraren gör halt ska
hunden utan kommando genast stanna i utgångsställning. Vid nytt
marschanträde och vid förändringar av gångart får kommandot upprepas.

Bedömning: Momentet börjar vid första marschanträdet och slutar på
tävlingsledarens tillsägelse. Hund som under större delen av momentet förs
i stramt koppel (hunden stretar eller släpar efter) eller följer föraren på
längre avstånd än ca 1 m kan inte godkännas.

FRAMFÖRGÅENDE
Kommando: "Fot" - "Före" - "Stanna"
På kommando ska hunden kopplad gå framför föraren i kopplets längd. När
föraren gör halt ska hunden på kommando genast stanna.

Bedömning:Momentet börjar i och med den inledande förflyttningen och
är slut efter halten under linförighet. Tillåts hunden helt bestämma
riktningen ska den underkännas. Hund som stretar, nosar, ej håller
avståndet eller sätter sig vid halt bör ej ges högre betyg än 8. Hund som
vänder tillbaka och någon gång befinner sig bakom eller i jämnhöjd med
föraren ska underkännas.
Uppläggning: Från linförighet kommenderas hunden att gå framför föraren.
Efter ca 25 m beordras föraren göra halt, gå fram till hunden och göra helt
om marsch. Samma sak prövas sedan i andra riktningen. Momentet
avslutas med halt under linförighet.

PLATSLÄGGANDE Kommando: "Fot" - "Plats", "Ligg" eller tecken.
På kommando ska hunden snabbt lägga sig. Platsläggandet utförs under
gång utan att föraren stannar. Föraren fortsätter ca 10 m från den liggande
hunden.

Bedömning: Momentet börjar i och med den inledande förflyttningen och
är slut då föraren stannat och vänt sig om. Hund som lägger sig före
kommando underkänns. Om hunden inte lägger sig och detta upptäcks av
föraren efter några stegs förflyttning ska hunden underkännas även om
föraren genom förnyat kommando lyckas förmå den att inta liggande
ställning. Hund som först lägger sig och sedan sätter eller ställer sig
underkänns.
Uppläggning: Föraren gör helt om halt och avhämtar hunden på tillsägelse
av tävlingsledaren.

INKALLANDE
Kommando: "Hit" - ("Fot")
Föraren lämnar den sittande hunden och går ca 15 m. Hunden ska sedan
inkallas.

Bedömning:
Momentet börjar då föraren lämnar hunden och är slut då
hunden intagit utgångsställning igen. Huvudvikten ska läggas vid att
hunden visar god lydnad och snabbhet vid inkallningen. Ändrar hunden
ställning före inkallningskommandot ges högst betyg 8. Hund som före
inkallningskommandot avviker mer än ca 3 m från sin plats underkänns.

APPORTERING
Kommando: "Apport" - "Loss" - ("Fot")
Hunden i utgångsställning. Sedan föraren kastat ett av tävlingsledaren
utlämnat föremål minst 10 m, ska hunden på kommando genast hämta
detta, sätta sig framför eller vid sidan av föraren och på kommando
avlämna föremålet. Föremålet ska vara en apportbock av trä utformad
enligt kapitel "Materiel".

Bedömning:
Momentet börjar då föraren kastar föremålet och är slut då
hunden avlämnat detta, dock gäller att om hunden avlämnar föremålet
sittande framför föraren ska den därefter, med eller utan kommando, inta
utgångsställning. Vid tuggningar sänks betyget, ihållande, kraftiga
tuggningar bör ge högst betyg 6. Hund som inte håller fast föremålet ända
fram till avlämnandet utan släpper ner det på marken bredvid föraren ges
högst betyg 7.

HOPP ÖVER HINDER
Kommando: ”Hopp” - ”Sitt” - (”Fot”)
Föraren ställer upp med hunden på lämpligt ansatsavstånd från hindret.
Hunden ska, från utgångsställning, på kommando hoppa fritt över hindret.
Hunden ska sedan, med eller utan kommando, sätta sig på andra sidan och
sitta kvar till dess föraren kommenderar återhopp. Hindrets höjd, bredd och
utformning framgår av kapitel "Materiel".

Bedömning:
Momentet börjar när föraren ställt upp på lämpligt avstånd och
är slut då hunden efter hoppen intagit utgångsställning. Om hindret rivs
eller används som stöd underkänns momentet. Vidrörande av hindret ska
medföra högst betyg 8.
Sker återhoppet utan att föraren gett kommando ges högst betyg 6. Detta
under förutsättning att hunden först stannat, återvänder den ändå
underkänns momentet. Högre betyg än 8 kan inte tilldelas hund, som intar
annan ställning än sittande.

Uppläggning: Tävlingsledaren bestämmer från vilken sida av hindret
hunden ska starta men föraren äger rätt att avgöra hundens startavstånd.
Föraren avgör när hunden ska sättas på andra sidan hindret.

PLATSLIGGANDE
Kommando: "Plats" eller tecken - "Stanna kvar"
Förarna lägger hundarna bredvid varandra med ca 5 m mellanrum och
avlägsnar sig gående omkring 30 m och stannar där vända mot och synliga
för hundarna. Dessa ska kvarligga under 3 minuter utan att förflytta sig.
När föraren lämnar hunden må kommando användas. På order av
tävlingsledaren avhämtar förarna hundarna.

Bedömning:
Momentet börjar då tävlingsledaren beordrar nedläggning av
hundarna och är slut när tiden gått ut. Om hunden kryper mer än ca 3 m
underkänns den. För hund som sätter sig ges högst betyg 8, ställer den sig
ges högst betyg 5. Sedan förarna lagt ned och lämnat hundarna får dessa
inte påverkas. Domarna kan dock ge order om avhämtning av hund om den
allvarligt stör andra. Om momentet p g a tekniskt fel (till exempel
hundslagsmål) måste göras om, får inte de hundar delta som ev. räknas som
vållande/delvållande till den inträffade störningen. Ej heller får de hundar
som oberoende av störningen redan åsamkat sig ett underkänt betyg delta.
För övriga hundar gäller att betygsättningen endast får påverkas av det som
inträffar vid det förnyade utförandet.
Uppläggning: Tiden räknas från det ögonblick förarna, efter att ha lämnat
hundarna, intagit sina anvisade platser. Momentet ska utföras med minst
två hundar.
Överstiger antalet hundar tio får uppdelning i omgångar ske.


LÄGRE KLASSLINFÖRIGHET
Kommando: "Fot"Som i akl.
Bedömning: Som i akl.
FRAMFÖRGÅENDE
Kommando: "Fot" - "Före" - "Stanna"
Som i akl.Bedömning: Som i akl.
Uppläggning: Som i akl.
PLATSLÄGGANDE
Kommando: "Fot" - "Plats", "Ligg" eller tecken
Som i akl, men föraren fortsätter ca 25 m från hunden.
Bedömning: Som i akl.
Uppläggning: Som i akl.

INKALLANDE
Kommando: "Hit" - ("Fot")
Som i akl, men med hunden på ca 25 m avstånd.
Bedömning: Som i akl.

KRYPANDE
Kommando: "Ligg" - "Kryp" - "Sitt"
Hunden lägges. På kommando ska hunden krypa ca 4 m vid sidan avföraren varefter görs halt på tävlingsledarens tillsägelse. Hunden sättessedan.

Bedömning: Momentet börjar då tävlingsledaren beordrar föraren att läggahunden och är slut då hunden satts upp efter halten.
Huvudvikten ska läggas vid att hunden har låg ställning (även medbakdelen) och att inte hunden tillåts bestämma tempo och/eller riktning.För godkännande krävs att hunden under större delen av sträckan vidrörmarken med armbågarna och/eller bröstkorgen.
För hund som lägger eller sätter sig för tidigt ges högst betyg 7. Hund som ej stannar utan kommando då föraren gör halt ges högst betyg 9. För högsta betyg krävs att föraren gårupprätt.
APPORTERING
Kommando: "Apport" - "Loss" - ("Fot")Som i akl.
Bedömning: Som i akl.

HOPP ÖVER HINDER
Kommando: "Hopp" - "Sitt" - ("Fot")
Som i akl.
Bedömning: Som i akl.
Uppläggning: Som i akl.

PLATSLIGGANDE MED SKOTT
Kommando: "Plats" eller tecken - “Stanna kvar"Som moment "Platsliggande" i akl, men förarna ska avlägsna sig 50 m ochhundarna ska kvarligga under 5 minuter. Under platsliggandet avlossas fyraskott på ett avstånd av ca 40-60 m från hundarna.Bedömning: Som moment "Platsliggande" i akl.
Uppläggning: Som moment "Platsliggande" i akl, men skott avlossasbakom hundarna efter ca 1, 2, 3 respektive 4 minuter. Om skytten undermomentet byter plats ska detta ske i lugn takt och skotten avlossas frånstillastående.

Lite bra att veta, lite att tänka på vid träning=)

Tips!

Igår efter jobbet hämtade jag upp D hos pappa och vi begav oss till Älvsbyn där vi först hälsade på mormor, som bjöd på lunch! för att hon, jag och kurt skulle äta så gjorde hon "bara" 2 långpannor pannkaka och stekte plättar och som grädde på moset så tog hon fram 4 påsar bullar +små kakor!...hon vägrar förstå att hon inte matar ett helt kompani:P hahah
Efter att vi blivit mätta och belåtna så begav vi oss till Morfar med lite mat och hälsade på hanför att sedan åka till slut destitonen Turistgatan för att hälsa på moster där middag väntade sedan gjorde vi byn osäker och gick med hundarna som busade på bra=)
Jag kóm till LIF kring7 och bestämde mig för att stanna över natten så vi såg en film och surrade=)

Idag for jag och hämtade farmor och togmed henne på lunch på vischan sedan hjälpte jag henne med att bära in lite ved, var ju dock -20!
Sedan for jag till Mackan och var arbetsledare och drack en kanna kaffe, för att sedan bege mig till dollar och fyndade lite städ saker och frhem oh tog tag i kaoset, har även beställt en Malm byrå av mamma idag, vi fick en förra julen men jag har aldrig kunnat bestämma mig för vilken jag vill ha först idag då jag vart arg när inga av våra kläder ryms någonstanns !
Min älskade sambo kom hem idag, men for lika fort för att hjälpa M i LIF, men när han komer hem skulle vi mysa och se en film så han är förlåten;)

ialla fall så måste jag bara Tipsa alla om e hemsida där man får göra sitt eget hund halsband, vi vart tipsade om denna sida på valpkursen i våras och nu äntlien har den öppnat!
Nu ska jag beställa ett=)http://www.designbyminx.com/

söndag 11 januari 2009

Blogg

Jag skulle verkligen vilja ha en fil blogg som bland annat Sara har, tror jag skulle kunna få lite fart på mitt bloggande då, någon som känner sig manad?:P

Kallender

Jag älskar kallendrar,vet inte varför men dom är som roliga att skriva i och nu vill jag ha en ny för det nya året men jag hittar ingen jag "trivs" i:P haha,..tänk så kompliserat man kan göra det:) för någon om är intresserad så ska ni få se hur min vecka ser ut
  • V3
  • Måndag jobba 7,00-16,00 16,20 -18,00Vara med J Sedan kommer Emeli och ska vara med mig och vi ska se step up 2.
  • Tisdag 11,30-12,30 Styrke mix Jobba 16,00- 21,00 för att sedan köra till nästa jobb och jobba 21,15- 08,00
  • Onsdag Slutar jobba 08,00 fara hem ge D mat och ut på promenad göra mig klar för att be ge mig till älvsbyn hälsa på¨moster och mormor hem och träna styrkemix 18,15- 19,15
  • Torsdag Ledig = STÄDA HEMMA!
  • Fredag Jobbar 14,30 -21,30
  • Lördag jobbar 13,30 -21,30
  • Söndag jobbar 07,30-15,30

Detta är min vecka men det lär absolut bli en massa förändrigar och mera saker menså ser den ut idag i alla fall!=)

Romantisk helg

I veckan har Niklas chokerat mig, började med att han renbäddade bägge sängarna och for ut och sprang, sedan så frågade han mig om vi inte bara kunde vara hemma och mysa i helgen och gå på bio bara han och jag!.,.detta har alrgi tidigare hänt tror jag:P

fredas hände det mycket, jag kom hem 8,30 och hann då ringa och väcka alla!=)
Tog D på en promenad gjorde mig klar Markus kom och hämta mig vi gjorde lite ärenden vi for förbi Tessan på hennes jobb gjorde ännu mera ärenden han äta lunch med min sambo och resten av lillpiterör och sedan gick jag M och jojjo på stan jag óch jojo fyndade lite skor, 3par som fortfarande står gömda i garderoben:P

Sedan fikade jag johanna och hanna hos oss och surrade på som vanligt,Niklas stack fort hemmifrån:P
Tessan kom och färgade mitt hår, vi begav oss till LIF där vi grillade och såg let´s dance och jag hade kraftig ADHD även johanna som sprang och jagade markus, markus ringde ett samtal och skämde ut johanna, T tyckte vi var allmänt stöda, Jimmy hade fullshow med att underhålla alla 5! hundarna niklas och jåmpa var mest inne i tv Snygga dansare :O
Sedan begav jag o johanna oss till lillbro för att se Lipstic jungel som jag varmt rekomenderar "nya SATC" ..Natten kom sedan var det lördag!

Lördag
Vakande 12,00 frågade N om det skulle bli nå skridsko åkning mitt i meningen somnade jag om och väktes kl 12,45 av att han ringde och låssades vara från mitt jobb:P vi åkte till öjebyn åt lunch och begav oss till skridskobanan, ont i ryggen som jag hade var jag inte för taggad på att åka, M kom efter vi vart där i över 1h med skridskorna jag skulle låna för dagen då hade jag hunnit bli blöt om fötterna och börja frysa så jag sket i att åka!
Åkte hem med hanna väl hem komen så hade jag glömt mobilen och nycklarna i öjebyn så det var bara att traska över till H och stressa N lite jag hade lämnat matvarorna utanför dörren och frös som en naken iggelkotte i vintern(?) Hann även hälsa på Johanna som väntade främmande så undertiden hon gjorde sig klar så städade jag upp hos henne och tände ljus, ville få en romantiskstämmning om det skulle råkas bli lire rajtan tajtan med hennes rikspucko!:P
N kom hem vi gjorde middag och hade planerat att gå på bio, men det visade sig att alla filmerna gick 18,15 och bara en 3h film 20,15 och 3h på bio känndes kraftigt så det slutade med en film från videoteket som var riktigt bra och det var jag som fick välja film, för första gången efter min lilla incident att hyra en finsk film en enda gång så får jag aldrig mera bestämma:P
Johanna och J kom över och såg filmen med oss..vilken trevlig prick msåte jag tillägga:P

Efter filmen och lite surr så fick vi besök av en full trio Jåmpa jesse Robban, Robert hällde öl på golvet till Doris som hade diaree för dagen så det uppskattades inte ! Så N fick ta med herrarna efter ett tag på krogen där även han begav sig så sammanfattningsvis den romantiska helgen som in Sambo vill ha vart absolut inte!:P

söndag 4 januari 2009

Vi mot bloggvärlden

Nu är det visst upp till mig och sara att erövra blogg världen, så jag hade tänkt göra ett litet impuls köp och köpa en 10" dator idag, men då påminde min sambo mig att vi bara har internet till en och har bundit oss till...nångång jag har ingenkoll:P så jag måste nog vänta tills vi får ett hus eftersom det bara går att ha ADSL i vårat hyreshus och det känns som mycket bortkastade pengar och det känns dumt att betala 400 per månad för 3 internet så jag får fortsätta att drömma,för vad har man endator till om man inte har indernet?

Vi kom förett tag sedan från trummag där vi vart bjudna på middag (läs bjöd in oss )och när vi kom dit så var även mina föräldrar där och även dom vart bjudna,..vi blir aldrKursivig av med dom:P
Vi har haft Tuva idag och D och hon vart riktigt bundisar dom sov åt och mös busade med varanndra:P
det gick inte alls att ha Wilda så hon fick fara till Sara, måste nog vänta till W och D är fulvuxna för att ha dom med varanndra!...jag blir galen på dom och det blir bara värre och värre!

Nu ska jag oh Nse en film för att sedan somna in och vakna att det är måndag= jobb! alltid lika roligt:O..ska ialla fall jobba Hanna och vi ska visstvara effektiva i morgonbestämde vi=)

Jag har även fått en utmärkele av Angelika,men jag måste lägga upp det sen för det funkade inte nu och nu är det film!

lördag 3 januari 2009

Jag skäms

Vad har hänt med m itt blogg nötande, jag läser inte ens bloggar längre!
ialla fall så sen sist har vi hunnit vara i Sthlm en vecka sedan har vi hunnit fira nyår och jag har hunnit jobba,vilket jag även gör just nu!
eftersom det var ett x antal veckor sedan jag sist skrev så vägrar jag skriva ingående om alla dessa ting!:)
Tomten var oerhört snäll även i år allt från skoter dress till pengar!..underbart!
Jag fick att jag önskade mig utan en stjärnring då..en dag en dag!=) haha

Vi är inne i januari och har vi flyttat nej nej nej!
Idag så bestäde vi oss för att fara till LIF och grilla och det gjorde vi hanna mackan micke bettan och erik + alla hundarna super kul var det men sedan insåg vi att det var väldigt kallt, vi packade ihop oss och for till Farmor som fyllde år, där bjöds det på smörgåstårta, M B T och N stannade kvar där och såg hockey medans jag for för bi mackan där hanna var, efter ett tag for hanna och vi for till farmor, N hade sån huvund värk efter ha vart hos farmor i nästan 5 timmar för hon frågade ungeför 200 gånger om någon skulle ha kaffe och hon fick för sig att B glas ögon var borta och att jag gömt hennes egna... ja vi skrattde!...inte lätt att bli gammal!:P
haha, Niklas tyckte det var länge sedan han bjöd mig på middag så det ville han göra,...Pizza vart det;P

Jaghar absolut ingen att skriva för mina ögon väger bly just nu!